Ce ar trebui să știm despre materialele folosite în proiectele noastre

• Placa aglomerată din lemn (PAL) sau palul, este un produs stratificat fabricat din așchii de lemn, resturi de la fabricarea de cherestea, sau chiar rumeguș și o rășină sintetică sau alt liant adecvat, care este presat și extrudat. Palul este un material compozit.


Palul brut sau crud se obține prin presarea resturilor de lemn tocate,(rămase din urma debitării lemnului) în combinație cu diverși adezivi.

Poate fi folosit doar la interior, soarele și
apa îl afectează în mare parte și cu timpul se poate degrada.

Palul melaminat se obține prin lipirea unui film decorativ de diferite culori( furnir sintetic) pe palul simplu( crud).

MDF AVANTAJE

• MDF (din engleză: Medium Density Fibreboard) este un material folosit în industria mobilei, de o calitate mai ridicată față de Placă aglomerată din lemn. MDF-ul se obține din bușteni, dar și din resturi decojite care sunt lipite cu rășini și extrudate în plăci.
• Rezistă mult mai bine la umezeală
• Este mult mai rezistent și mai dens decât Palul
• Se pot face frezări și se poate vopsi în orice culoare
• Se folosește de obicei în băi,bucătării sau unde există mai multă umezeală
• MDF are o suprafață plană,netedă și este mult mai dur decât Palul

Egger este o companie producătoare de semifabricate din lemn din Austria. Este o afacere de familie care a fost fondată în anul 1961 și este unul dintre primii trei mari producători de semifabricate din lemn din Europa, având o cotă de piață de circa 11% pe sectorul plăcilor aglomerate din așchii de lemn și de produse înnobilate din lemn. Compania realizează prin cele 15 fabrici din Europa plăci aglomerate din lemn și plăci melaminate pe care ulterior le prelucrează superior. În Europa, grupul are peste 5.000 de angajați. Combinatele de prelucrare a lemnului situate în Austria, Germania, Franța, Marea Britanie și Rusia, și România asigură livrarea de produse pentru industria de mobilă, comerțul cu produse pe bază de lemn, inclusiv de parchet, cât și pentru șantierele de construcții.

Egger livrează pe piețele din întreaga lume în jur de 5,2 milioane metri cubi de semifabricate din lemn. Trei sferturi din produsele realizate sunt valorificate superior prin aplicare de straturi și înnobilare. Egger este liderul de piață în Europa, ocupând circa 10 % din piață în anul 2006.

Pentru prețuri trimiteți-ne dimensiunile sau schițele dumneavoastră
Call Now ButtonSună